To help improve your experience, this website uses cookies.
Deny
Accept and continue
+34 922 750 410
Boek Nu

Tenerife, Canarische eilanden Spanje

Mount Teide op Tenerife, geweldig voor een dagje uit tijdens een vakantie in Los Cristianos

Met veel attracties hebben de belangrijkste toeristische resorts van Tenerife (Los Cristianos, Las Americas) verschillende pretparken en attracties voor de deur, waaronder Siam Park, Aqua Park (Waterpark), Ecologisch Park Las Aguilas, Tenerife Zoo en veel lokaal entertainment. Golfer's zullen ook niet teleurgesteld zijn, Tenerife heeft vijf wedstrijdgolfbanen, waarvan er vier in het zuiden van het eiland liggen, waaronder Golf Del Sur, Amarilla Golf, Golf Costa Adeje en Golf Las Americas. Zie onze golfpagina op Tenerife voor meer informatie.

Het noorden van het eiland krijgt iets meer regen en is daardoor veel groener en weelderiger met vegetatie en dennenbossen. Een aantal populaire attracties bevinden zich in het noorden van het eiland, waaronder het Loro-park en de dierentuin van Puerto de La Cruz en de vermeende 2000 jaar oude "Drakenboom" van Icod de Los Vinos. Meer van de typische Canarische levensstijl is gebleven in de noordelijke dorpen en de prachtige Canarische architectuur van La Laguna en La Orotava geven een echte smaak van Tenerife.

De meest dramatische scènes op het eiland zijn in de bergen. Als je de hellingen oploopt die bedekt zijn met dennenbossen, stijg je naar de krater van de lang uitgestorven en gedeeltelijk ingestorte vulkaan die het Las Cañadas Amfitheater en het Nationaal Park vormt met zijn spectaculaire maanlandschap en de torenhoge Teide (3718 m) die uit het hart oprijst. In de winter bedekt met sneeuw is de berg Teide de hoogste top van Spanje, een kabelbaan brengt bezoekers binnen 100 meter van de top (als het weer het toelaat) en op een heldere dag vanaf de top kunt u genieten van het uitzicht op alle zeven Canarische eilanden. Als je eenmaal aankomt en het aangename warme, zonnige klimaat het hele jaar door ervaart (dat is niet zo streng als de Middellandse Zee), zul je je realiseren waarom de Canarische eilanden bekend staan als de gelukkige eilanden.

Je hoeft niet in een hotel in Los Cristianos te verblijven; Bekijk ons aanbod Tenerife vakantieappartementen bij Paloma Beach Apartments.

Zoek vluchten naar Tenerife.

Tenerife gerelateerde links